Onze werkwijze

Parket schuren en opnieuw afwerken is vakwerk. Ervaring, de juiste machines en de gebruikte materialen zijn erg belangrijk.

Houten vloer opknappen

U wilt uw houten vloer of parket laten opknappen. Dat kan!
Ik ben Tony van Ingen, specialist op gebied van parket en (eiken)houten vloeren. Ik lever service en advies omtrent het onderhouden, opknappen en/of repareren van houten vloeren.

Parket schuren is vakwerk

Natuurlijk is het mogelijk om zelf een schuurmachine te huren en om van het parket opknappen een doe-het-zelf-project van te maken. Echter adviseren we om het schuren van parket of houten vloer door een specialist te laten doen. Dan weet u zeker dat de vloer vakkundig wordt opgeknapt en loopt u geen risico om het parket te beschadigen. Daarbij kunnen wij adviseren als het gaat om mogelijkheden bij het kiezen van andere afwerkingen. Wil je bijvoorbeeld de houten vloer lichter of donkerder maken, dan zijn hiervoor verschillende opties met lak, wax of olie. 

Wanneer parket schuren?

Wanneer kies je ervoor om een houten vloer of parket te laten schuren? In sommige gevallen is onderhoud aan een houten vloer al voldoende. In de volgende situaties kiezen we ervoor om een houten vloer te schuren: 

  • Bij erge krassen of beschadigde parketvloeren
  • Kiezen voor afwerking of nieuwe kleur van houten vloer
  • Bij waterschade of water kringen in het hout
  • Bij grote kleurverschillen of verbleekt hout / parket

Nabewerking en afwerking

Daarna zal de expert ongelijkheden in de vloer verwijderen. Eventuele kleine spijkertjes zullen worden gedreveld en alle gaatjes en naden worden opnieuw gestopt. De aanwezige convectorput(ten)/rooster(s) kunnen gerestaureerd worden.

Op aanvraag van de klant kan onze expert ook een nieuw handgemaakt rooster/convectorput voor u maken.

Vloer polijsten

Na het schuren zal de vloer gepolijst worden om de vloer weer glad te krijgen. Wanneer de vloer glad en stofvrij is zal deze behandeld worden in de gewenste behandeling (olie of lak).

Geniet van uw "nieuwe" vloer!

De woning zal schoon en netjes achtergelaten worden en u kunt weer genieten van uw hernieuwde vloer.

Uw vloer in vertrouwde handen!

Wilt u vrijblijvend professioneel advies?

Bel: 06 538 68 335 (ook via WhatsApp)

Of vraag direct een offerte aan:

Vraag nu een offerte aan!

Hoe wilt u dat wij contact opnemen?