Parket schuren

Onze specialisatie is het schuren van houten vloeren en parket. Het opschuren van bijvoorbeeld een eiken parketvloer is vakmanswerk. Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van onderhoud van hoogwaardige vloeren en daarbij staat duurzaamheid voorop. Wij zijn daarom experts in het renoveren van uw bestaande parketvloer.

Uw parket/houten vloer weer als nieuw

Houten vloeren hebben vaak een lange levensduur, maar kunnen er verweerd of versleten uitzien. Door een parketvloer te schuren en opnieuw te behandelen met lak, olie of was kan het parket weer vele jaren mee. Door het hout op te schuren is er ook gelijk de mogelijkheid om een andere kleur of afwerking te kiezen. Zo heeft u helemaal het gevoel van een nieuwe parketvloer met slechts een fractie van de kosten als voor een nieuwe houten vloer.

Professioneel onderhoud aan parket

Juist omdat er met het schuren van een parketvloer veel mis kan gaan adviseren we om dit door een specialist te laten doen. Mede door de bijna 30 jaar ervaring met het leggen en onderhouden van hoogwaardige houten vloeren durven wij onszelf specialist te noemen. Neem gerust een kijkje bij onze projecten op deze website. We laten u met trots door ons aangelegde en opgeknapte vloeren zien.

Uitgeleefd en verweerd visgraat parket
Schuren van het parket geeft gelijk een frisse uitstraling
Parket schuren is vakwerk
Deze visgraat vloer is weer net zoals nieuw!
Vorige slide
Volgende slide

Vloer olieën

Een parketvloer gaat een leven lang mee. Uiteraard slijt een parketvloer na intensief gebruik. Een houten parketvloer heeft een groot voordeel en dat is dat je deze weer nieuw kunt maken door de vloer te gaan schuren en er op deze manier een laag vanaf te halen. Hiermee behoren vochtkringen, verkleurde plekken, deuken en zelfs diepe krassen tot het verleden. Hiermee zullen ook alle ongelijkheden, krassen of gaatjes eruit geschuurd worden. Gedeeltes die erg beschadigd zijn kunnen worden gerestaureerd of vervangen worden. Na het schuren van uw vloer is de vloer weer zoals toen hij net gelegd werd. Als afwerking na het schuren kunt u kiezen om uw vloer te laten oliën. Dit is een twee componenten olie en is binnen 24 uur droog en binnen 72 moleculair uitgehard.

Parketvloer in de olie gezet
na het schuren

Houten vloer in de lak gezet
na het schuren

Vloer lakken

Een parketvloer gaat een leven lang mee. Uiteraard slijt een parketvloer na intensief gebruik. Een houten parketvloer heeft een groot voordeel en dat is dat je deze weer nieuw kunt maken door de vloer te gaan schuren en er op deze manier een laag vanaf te halen. Omdat dit alleen de toplaag betreft, blijft de rest van het parket ongemoeid. Hiermee zullen ook alle ongelijkheden, krassen of gaatjes eruit geschuurd worden. Hiermee behoren vochtkringen, verkleurde plekken door lichtinval, deuken en zelfs diepe krassen tot het verleden.

Gedeeltes die erg beschadigd zijn kunnen worden gerestaureerd of vervangen worden. Na het schuren van uw vloer is de vloer weer zoals toen hij net gelegd werd. Als afwerking na het schuren kunt u kiezen om uw vloer te laten lakken.

Wilt u vrijblijvend professioneel advies?

Bel: 06 538 68 335 (ook via WhatsApp)

Of vraag direct een offerte aan:

Vraag nu een offerte aan!

Hoe wilt u dat wij contact opnemen?